fbpx
Gemonteerd geleverd Productie in Nederland Snelle levering Betrouwbaar Top kwaliteit

Soort glas in een vitrine

Wat voor soort glas zit er in een vitrine?

Bij De Vitrinefabriek wordt gewerkt met gehard glas. Dit type glas valt in kleine korreltjes bij breuk. Hierdoor is een vitrinekast veilig voor gebruik in openbare ruimtes. Alleen de glazen planken zijn van floatglas. Doordat floatglas buigt, is het duidelijk als er teveel op wordt geplaatst. Als floatglas breekt valt het in scherven. Kunnen de glazen planken ook in gehard glas? Uiteraard is dit tegen meerprijs mogelijk. De draagkracht per legbord wordt dan ook hoger.

Hoe wordt glas gehard?

Dat gebeurt door een verhittingsproces en daarna snel te koelen. Gehard glas is over het algemeen 4 keer zo sterk als float glas. Een klein nadeel van deze behandeling is dat hierdoor kleine optische kenmerken zichtbaar worden.

Kan er een ander soort glas in een vitrine?

Uiteraard wordt er in sommige gevallen gebruik gemaakt van ander glas. Zo kan de stofdichte vitrine Volante worden voorzien van gelaagd glas. Waarom gelaagd glas? Vanwege het UV-filter van 99%. Dit type glas kunnen wij ook verlijmen. Een tafelvitrine of sokkelvitrine met glaskap kan ook met gelaagd glas worden geproduceerd. Het UV-verlijmen doen wij zelf door middel van speciale LED lampen. Dit is echt handwerk voor het beste eindresultaat. Buiten gelaagd glas is extra helder glas ook mogelijk. deze optie kan zowel bij gehard als gelaagd glas. Is er een groot budget aanwezig dan kan er zelfs worden gekozen voor dubbelzijdig ontspiegeld glas. Door extra bewerking is de reflectie is het glas minimaal.

 

Waarom glas zelf snijden, slijpen en harden als een ander hier in gespecialiseerd is?

Het glas wat wij gebruiken in onze vitrines besteden wij uit. Onze leveranciers hebben hypermoderne machines. Van slijpmachines tot eigen hardingsovens, alles onder één dak.  De kwaliteit en snelheid waarmee geleverd wordt is zeer hoog. Daardoor komen stolpen en glazen kappen nog beter tot hun recht. Bekijk hieronder het filmpje en raak overtuigd.