Blog Details

Doorbouw vitrinekast voor het DAF museum

Behalve grote trucks hebben ze bij het DAF museum enorm veel model vrachtwagens. Enige tijd geleden hebben wij de eer gehad om hier doorbouw vitrinekasten te mogen plaatsen. Samen met een aantal vrijwilligers zijn de kasten gevuld met enorme collectie miniaturen. Door de enorme ruimte als wel grote van de collectie, is er gekozen voor verschillende doorbouw vitrinekasten. Door het variabele schap systeem kunnen er zowel grote als kleine miniaturen worden gepresenteerd. Deze vitrines kunnen los staan in een ruimte, ideaal om lege stukken op te vullen. Buiten de grote vitrines zijn er ook een aantal kleine toonbanken geplaatst. Door gebruik van toonbanken is er overzicht. Dank aan conservator Rob Kieft en Jan de Zwaan en alle vrijwilligers die bij deze metamorfose betrokken zijn. Wilt u nog meer weten over het DAF museum, klik dan hier!

Waarom is er gekozen voor een doorbouw vitrinekast?

De keuze van een bepaald type is afhankelijk van wat er gepresenteerd wordt. In dit geval een grote variëteit in miniaturen van groot tot klein. Een doorbouw vitrinekast is door het variabele schap systeem ideaal. Hierdoor kunnen er zowel grote als kleine items worden gepresenteerd. Naarmate een collectie veranderd, kunnen schappen toegevoegd worden maar er ook uitgehaald worden. Ook het doorbouw systeem zelf is heel flexibel. Een meter meer of minder is geen enkel probleem. Per segment kan zelfs de verlichting worden aangepast. Voordat wij een offerte hebben uitgebracht zijn wij op locatie geweest. Hierdoor krijg je een goed idee van de ruimte. Behalve de ruimte is een goed beeld van de collectie, zeer belangrijk. Mede hierdoor is een sterk lichtplan opgesteld om de collectie goed uit te lichten. Behalve een indruk van de ruimte kon tegelijkertijd alles goed worden ingemeten, wat resulteert in een schitterend eindresultaat.

Van dit type kast zijn er ook een aantal standaard varianten. Interesse kijk snel bij doorbouw vitrines.

Hieronder nog wat afbeeldingen van het eindresultaat.

Buiten het DAF Museum zijn er meer projecten geweest. Wilt u meer weten over museum inrichting? Klik dan hier.

admin

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.